SEMI: Kapasitas produksi produksi 8-inci global naék, sareng Cina Daratan bakal mingpin dunya dina kapasitas produksi

Anyar-anyar ieu, SEMI ngaluarkeun "laporan pandangan luar biasa 200mm" (salajengna disebut laporan). Laporan nunjukkeun yén kapasitas fabs 8 inci bakal ningkat 17% ti taun 2020 dugi ka 2024, ngahontal catetan anu luhur 6,6 juta wafer per bulan. Salila 2012-2019, pangeluaran peralatan pikeun pabrik wafer 8 inci dibasajankeun 2 milyar dugi ka 3 milyar dolar AS, sareng diperkirakeun ngahontal ampir 4 milyar dolar AS dina 2021.
200mm Fab Outlook Chart

Dilaporkeun yén lonjakan pangeluaran peralatan pikeun fabél wafer 8 inci ngagambarkeun kanyataan yén industri semikonduktor global kerja keras pikeun ngungkulan kakurangan chip ayeuna. Analis CCID Consulting Lv Penghao nyarios sareng reporter "China Electronics News": "Ti taun ka tukang, wafer 8 inci kéngingkeun deui popularitasna kusabab kapasitas produksi OEM na diperketkeun sareng harga naék. Ieu kusabab wafer silikon 8 inci biasana dianggo dina téknologi prosés khusus sapertos sirkuit analog sapertos pasar ayeuna, kalebet chip frékuénsi radio, chip pangenal sidik, chip gambar, sareng chip manajemén catu daya, sareng sajabana, anu dasarna sadayana nganggo wafer 8 inci, masihan rupa-rupa aplikasi, ngaliput éléktronik, komunikasi, komputasi, industri, sareng mobil konsumén. Éta tiasa ditingali yén épéktipitas 8 inci ayeuna-ayeuna pang luhurna. "

Dina taun-taun ayeuna, nalika Internet of Things parantos lebet kana tahap pangwangunan anu mateng, jumlah alat intél jieunan parantos melonjak, anu ngadorong paménta pikeun produk idéntifikasi sidik, chip kakuatan, sareng MCN alat pinter, sareng ningkatkeun seueur paménta 8 -inch wafer silikon. Tiasa disebatkeun yén chip anu diproduksi ku prosés 8 inci nutupan ampir sadaya pasar sareng parantos janten karesep di industri.

CEO SEMI Ajit Manocha percaya: "Laporan wawasan wafer fab 8 inci nunjukkeun yén taun 2024, 22 pabrik pabrikan 8 inci anyar diperkirakeun bakal nyumponan paménta anu langkung ageung tina 5G, mobil sareng alat IoT anu ngandelkeun sirkuit analog, manajemén kakuatan. sareng sirkuit terintegrasi supir tampilan. "

Dina waktos anu sami, laporan nunjukkeun yén dina akhir taun 2021, kapasitas produksi 8-inci Cina bakal ngiringan dunya, sareng pangsa pasar na bakal ngahontal 18%, dituturkeun ku Jepang sareng Taiwan, masing-masing 16%.

Lv Penghao yakin yén pikeun industri semikonduktor Cina, kuat ngembangkeun kapasitas produksi 8 inci ayeuna janten arah pangwangunan utama pikeun ngabagéakeun datangna jaman pasca-Moore. "Nanging, sanaos Cina ayeuna pamimpin dunya dina kapasitas produksi 8-inci, pangsa pasar domestik na masih alit. Upami anjeun hoyong ngawangun kaunggulan kalapa, bari ningkatkeun kapasitas produksi, léngkah salajengna kedahna pikeun ngembangkeun pasar. " Lv Penghao Said.

Sumber ti SEMI.


Pos waktos: Jun-03-2021