Pitunjuk Suhu Minimum Aman Aman

OIP

"Warna, aroma, sareng rasa" mangrupikeun hal munggaran anu dianggap jalma nalika milih tuang. Warna, aroma, sareng rasa sering ditangtukeun ku cara tuangeun asak. "Laporan Panilitian Diet Mimiti" anu diterbitkeun ku Hong Kong Center pikeun Kasalametan Pangan nyatakeun yén pusatna ngirim 22 jinis sampel sayuran ka laboratorium, nganggo kompor induksi listrik 1200 W sareng 1600 W, tanpa minyak masak, sareng waktosna nyaéta 3 menit 6 menit. Kapendak yén langkung lami waktos masak sareng langkung luhur suharna, beuki akrilamatida dileupaskeun tina sayuran. Hasil tés nambihan minyak anu tiasa didahar kana tumis sareng garing tumis sami.

Kadaharan anu béda asak ku cara anu béda. Panilitian parantos mendakan yén cara nyimpen dahareun, cara masak, sareng suhu tuang sadayana mangaruhan nutrisi.

 

OIP (1)Nalika masak dina 60 ~ 80 ℃, gampang ngaruksak bagian tina vitamin sayuran. Nalika ngagolak sup, sayuran dina sup henteu kedah dikulub panjang teuing. Langkung saé ngantosan sup pikeun ngagolak sareng tuang sayuran langsung. Dagingna paling raoseun sareng lembut dina 70 ~ 75 ℃; sakabeh sato jangjangan kudu dipanaskeun nepi ka 82 ℃ kanggo daging anu kentel pikeun asak lengkep; daging cincang mangrupikeun panggampangna pikeun nyebarkeun baktéri nalika diolah, janten kedah sahenteuna 71 ℃ pikeun ngajamin kasalametan pangan. Nalika kadaharan ti laut digoréng, suhuna kedah sakitar 90 ℃, sareng suhu porsi kedah 70 ℃, supados henteu panas teuing sareng raos anu raoseun pisan.

 

Salian ti suhu masak, suhu dina waktos tuang ogé mangaruhan pisan kana kaséhatan. Suhu tuangeun henteu kedah panas teuing. Konsumsi kadaharan panas jangka panjang tiasa sababaraha kali ngaduruk mukosa esofagus, nyababkeun éta dina waktosna diperbaiki kanggo waktos anu lami. Gampang ngainduksi kanker kana waktos. Data nunjukkeun yén di antara penderita kanker esofagus, langkung ti 90% biasana resep tuangeun panas sareng inuman. Konsumsi jangka panjang kadaharan anu tiis sareng tiis bakalan nyababkeun gancang saluran getih saluran pencernaan, mangaruhan nyerna sareng nyerep, anu tiasa gampang nyababkeun nyeri beuteung kronis, nyeri beuteung, diare sareng kurang gizi pikeun waktos anu lami. Sacara umum, suhu anu paling saé pikeun tuang kedah caket kana suhu awak.

Turutan padoman di handap anu disarankan ku feedsafety.gov pikeun suhu masak minimum sareng waktos istirahat kanggo daging, unggas, kadaharan ti laut, sareng tuang anu asak anu sanés. Pastikeun ngagunakeun atérmométer dahareun pikeun mariksa naha daging parantos ngahontal suhu internal anu aman anu cukup panas pikeun maéhan kuman ngabahayakeun anu nyababkeun karacunan pangan.

微信截图_20210616144119

Kami terang yén anjeun miara palanggan saloba urang paduli ka anjeun, naha kami masihan anjeun alat thermometer dapur anu paling dirancang pikeun nyayogikeun sagala kabutuhan konsumén anu anjeun tiasa atanapi teu tiasa pikirkeun. Hubungi kami pikeun thermometer tuangeun anu paling didesain / thermometer daging / thermometer BBQ. 

 


Pos waktos: Jun-16-2021